Monday, December 31, 2012

Bloglist

Assalamualaikum

So jenguk-jenguklah kalau-kalau blog korang tersenarai dalam bloglist In [ Assai Ben ]. Haha.

Ciri-ciri Bloglist ?
Kenapa In letak blog korang dalam bloglist ? Haaa,ada sebab lah. Haha . Mungkin :

1) Korang ni supportive. 
In suka orang yang supportive. Sebab In pun suka support orang. Pernah tak merasai bila kita kena support? Kita rasa yakin dan bersemangat gitu. Rasa diterima and etc. Hahaha. Secara tidak langsung In rasa ia mengukuhkan lagi silaturrahim yang terjalin sesama Islam. Ukhuwah fillah bloggers.

2) Korang ni orang yang suka belajar :)
Yup. Ada rakan blogger yang request untuk In buat lagi post mengenai English. Yah,sudi je. In suka orang yang ingin belajar. Memang ingin membantu dan berkongsi segala ilmu yang baik.

3) Korang suka comment.
Yup,secara tidak langsung In merasai korang juga supportive. Beri pendapat korang,respon dan sebagainya. Thanks. Betul-betul menghargainya. In memang memerlukannya so In boleh memperbaiki jika ada kekurangan. Boleh juga bertukar pendapat. Yeah !

4) Blog korang mempunyai post-post yang menarik dan bermanfaat. 
In suka baca post-post korang yang menarik tak kisah lah tentang kesihatan ke,pengetahuan agama ke ape atau macam tempat-tempat menarik ke. Kan salah satu impian In nak mengelilingi dunia? Haha. :D And mungkin cara penulisan korang yang quadruple superb!  In tertariklah,sampai kena buka kamus dewan bahasa edisi terhad . Hewhew *ada ke ? XD

5) Blog In juga ada di bloglist korang. 
Haa,macam balas budilah. Hahaha. Tatau la,In rasa kesian la kalau blog In ada dalam bloglist diorang,tapi In tak letak diorang punya. Macam tak fair je . LOL ! *In sangat mementingkan keadilan* Hahaha.

6) Tak jemu-jemu datang ke blog In
Korang mungkin selalu visit In. So I really appreciate it.

7) Senanglah In nak blogwalking !
Senanglah In nak terjah blog diorang selalu. Klik je kat bloglist. Haha. And In tawu diorang update ke tidak. Haa :D

So maybe that's all ! Salam ta'aruf :) Do keep in touch !

p/s Memang banyak k In bloglistkan sebab In suka membaca. haha. And nanti senarai akan jadi panjang. Sesiapa tahu any tutorial untuk bloglist yang boleh scroll down ? Macam mana entah nak explain. Faham tak ? haha . Supaya my bloglist tak berderet panjang. Hahaha . Share please . Hah,and also blog archive tu. Haha.

:: NN ::

31 comments:

  1. akk boleh guna ni utk archive blog

    http://nurhafizahpija.blogspot.com/2011/04/tutorial-scroll-box-untuk-archive-blog.html

    kalau bloglist tu , rasanya boleh adjust dekat layout . rasanya la , sebab kita pernah pakai template yang akk pakai ni jugak . kalau ta akk buat je la scroll yang boleh buat dlm entri . ^^

    bagi pendapat je . terima kasih masukkan blog Kay dalam bloglist . kita masukkan kakak punya link pulak hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dik !!!! :D
      Okay,akak try ye =)

      Thank you,how nice of you :)

      Delete
  2. hihihi...suka entry ni..
    Tiada paksaan dlm meletak kan link dlm blog list kan??..baru perasan blog akak masuk dlm bloglist adik..hihi..
    kita exchange link ye...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha,thanks ..
      Yup,tiada paksaan ! Tidak suka memaksa mahupun dipaksa :)

      Haha,thank you..how nice of you ^^,

      Delete
  3. wah... terima kasih akak... mmm... akak la yang selalu saya nampak komen dan lawat blog saya, rasa macam terharu pula... ^_^ minta maaf kalau saya menyusahkan akak ye... apapun, terima kasih akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.ceritaindahkami.com/2011/02/tutorial-membuat-scroll-box-di-bloglist.html

      Delete
    2. Eh,tak de ape la .. sama-2 ^^,

      Thanks for the link !!! :D sorry if menyusahkan awak ye ...

      Delete
    3. hai...jam 1.42 am sudah... akak tak susahkan saya pun,,,, ^_^ oh... ya... Selamat tahun baru 2013, akak... semoga panjang umur... ^_^

      Delete
    4. Hehe,hi ! Jam 5.51am , Happy New Year ! :D Oww,thanks yah :) and same goes to you,dear ^^,

      Delete
  4. boleh adjust je dekat gadjet tu.. hye min.. best je tengok description sekolah kluster kecemerlangan tu.. sedih je dah pindah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurina !!! Lama tak jumpa :D
      Haha,okay dah buat dh ... hehe ^^,

      Lol,alaa sek baru pun okay kan ? Haha :D

      Delete
    2. sek baru ok, tapi x sebest badlishah la. tak letak shotbox ke? hehe. btw, good luck blogging n jemput la baca cerpen baru km

      Delete
    3. Ohh,hehe... tak pe,setahun je lg :)
      Tak letak pun,tak naklah . hehe .

      Thank you Nurina ! Alright :D

      Delete
  5. Salam... Wah kak In masukkan kita sekali?
    Terima kasih...
    sob sob sob <--- terharu ;)

    kak In ambik aliran apa erk kat sekolah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Mestilah :D , haha sama-2

      Sc tulen + Bio :) Kak In punya sek ade tu je. Hahaha

      Delete
  6. Ya Allah , blog amy pon tersenarai ? terima kasih In :)

    ReplyDelete
  7. hehe. blog kakak ada dlm list, yea. hehe. ^^ in timaceh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha,hi kakak comel :D cecamaaa ><' hee ~

      Delete
  8. semoga 2013 kita menjadi yg lebih baik

    http://cheritadarimulutfi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. huhu,,terharuny sy.. :)
    thanks..! sorila lame cket ta melawat..blog sendiri un bersawang ue..maklumla.. mengembara sebentar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :D tak de ape lah ! ^^, sama-2

      Oh,best la boleh mengembara,maklumla .. tak bersekolah dh ..huhu ... hee~

      Delete
  10. Huhuhu . Kite punye adelah :D . Thanks . Put yours too :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilaaa :D
      Welcome,and thanks too . how nice of you :)

      Delete
    2. baru jer tengoki bloglist in..hahaha..ok,sat g sya ltk in dlm bloglist sya yer..baru adil dan saksama..:) thnk yer..:)

      Delete
    3. tengokI ? haha maharaja lawak mega kan !? XD haha , tak pe . :) ohh ehh,takde ape pun..err, thank u ..

      Delete