Saturday, April 6, 2013

Happy Birthday To Me ~

Assalamualaikum

Kawasan Pendaftaran : Kedah Darul Aman
Kawasan Kecil : Kulim
Tempat Kelahiran : Hosp.Kulim
Tarikh dan Waktu Kelahiran : 5HB APRIL 1996 @ 10.15 PM
Jantina : Perempuan

Serba sedikit maklumat kelahiran seorang birthday girl. Kepada sesiapa yang kehilangan anaknya persis seperti maklumat di atas semestinya bukan saya. Hohoho ... jangan cari saya. Tak larat nak buat ujian DNA. Eh ape yang dimerepekkan ni XD Hehe .. maaf maaf ~

Semalam hari jadi In yang ke ..........17 !!!! Yeay ! I am a big girl !!!! :D Tapi bagi orang tua kita,anak perempuan mereka selamanya still macam bebudak kan .. aduhai T.T ... Oh abah,I'm a big girl already ~ huhu ... ><''' 

Sebenarnya,In tak berapa suka sambutan hari lahir semua ni. Hahaha. In memang tiada minat terhadap ni semua. Cukuplah sekadar bersyukur dan ucapan alhamdulillah kerana masih lagi bernafas sehingga sekarang.  Tapi bila orang nak sambut,In okay je. Tak sampai hati nak menghampakan diorang kan. Lagi pun,nanti kata anti-sosial pula. Aduhai masalah. Hahaha... Dan yah,saje In postkan selepas hari kelahiran In. Kalau post hari tu,kang kekawan yang baca tawu pula birthday In. Bukan apa,sebenarnya In nak uji and usya-usya kekawan mana yang ingat. Hahahaha XD Nakal kan ? :D Ye lah,In dah tak ade facebook. Jadi tiada tempat rujukan untuk diorang tahu. Melainkan diorang ada catat,alarm dalam phone atau diorang ingat. Wow !!! Terbaikkk ... thumbs up untuk korang . In guna bahasa biasa In pakai okay ? 

Kekawan semua yang wish kepada aku,THANK YOU SO MUCH ! I LOVE ALL OF YOU ! Actually,aku tak percaya ... orang-orang yang aku tak sangka akan wish,diorang wish ! Aku terkejut and senyum sesorang tau!!! I really appreciate it! Itulah,baru In tau kekawan mana yang sudi juga ingat serba sedikit mengenai diri kawan diorang seorang ni. Alhamdulillah. Aku dapat rasakan hubungan friendship kita berkekalan dengan lebih lama. In syaa Allah .. Terima kasih kepada kekawan In tak kira agama dan bangsa. Seriously terkejut dapat text daripada korang. Dan ada dua orang kawan In ni ada di kem. Seorang tu texted In tadi and wish to me lah. Then dia kata,kawan lagi seorang tu nyanyi tengah malam kol 12 happy birthday. hahaha,funny. Aku tak dengar uit !!! Nyanyi lagi kuat-2 kat sekolah boleh,sayang? *perempuan tau*. Aku tak dengar ! Mana adil T.T ~~ heheheee ... ~ And and !!! segala doa korang,aku doakan untuk kita semua :) Biar sama-sama baru best! Kan ? Mencapai kebahagiaan dunia akhirat,berjaya dunia akhirat,umur yang panjang and etc. Same goes to all of you !!~

TAPI ni tak bermakna aku memandang rendah dengan persahabatan kekawan yang lain yang tak wish. It's ok. I understand lah!! Actually,tak perlu pun wish ni semua. I mean like,aku setiap kali tak mengharapkan sesiapa wish pun. Seriously. Entah nape... Aku tak kisah or tak ambil hati lah bagi sesiapa yang lupa atau memang tak tau. Hahaha,tak ambil tau pun tak pe. I don't mind as long as kita semua masih berkawan kan? :D So tak perlu la rasa bersalah lepas baca post ni tetibe .."Alamak!!!terlupa semalam birthday Nazmin!!" bla-3~ It't ok la.. ^_^  Aku still sayang korang semua tau !!! Okay ? :D 

Kesempatan ini juga,aku ingin memohon maaf jika aku ada buat salah dan silap,dosa besar atau kecil kepada korang semua.Aku hanya manusia biasa yang ada banyak kekurangan dan tidak dapat lari daripada melakukan dosa sama ada sedar ataupun tidak. Maafkan aku yea ? Aku tahu selama ni mungkin aku ada terguriskan hati mana-mana pihak so aku ingin meminta maaf. Kepada my family,parents and brothers ... Maaf ya ? Anak dan adik bongsu ni kekadang nakal,sensitif dan tah ape dalam fikiran :) So I'm so sorry for what I've done ya ... everything!!! I'm sorry. Entah lah ade ahli keluarga yang baca atau tidak,tapi kalau ada..buat-buat macam post ni tak wujud okay? Hahahahaaaa... malu leeeeee~~ ><'' tettt~!

And someone sent this to me. Dia tak pandai main piano,so dia just sent this video. Hahaa,i know why he said that. Birthday dia hari tu aku main piano untuk dia but only simple Birthday song.Video ni buat aku menangis,you know that ? :') 
*my close friend*




Back to normal dalam blog. Bagi In, ucapan sempena kelahiran seseorang itu hanya sebagai tanda kita menghargai dia,kita peduli tentang dia dan sebagainya dari segi positif. Secara tidak langsung,ia juga dapat mengeratkan lagi silaturahim antara kita. Ye lah,rasa terharu bagai. Selepas In delete FB tu,In terlupa pula nak catat birthday kekawan. Then,In berusaha la minta bantuan kekawan lain. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. So guys,jangan kerut dahi la bila tetibe je dapat wish from me sebab dah berusaha dah untuk tahu birthday korang! Yang ingat tu memang ingat. Yang tak berapa ingat,In catatkan :) Sorry kepada sesiapa yang In terlepas pandang. In akan usahakan lagi ^^, hehe .. Love all of you !!! Termasuk bloggers lah :) Take care !!!

:: NN ::

37 comments:

  1. Selamat Hari Lahir, Nazmin! Semoga hidupmu sentiasa diberkati oleh Allah SWT dan semoga berjaya dalam SPM 2013. Buat yang terbaik! :)

    Lambat wish sebab tak tahu. Kita kan baru kenal. Hehehe! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Arol ! :) Aamiin,thanks ... Same goes to you,semoga diberkati oleh Allah SWT ^^,

      Yes,sure ! Buat sehabis baik ! Hehe ~

      It's okay,In tak pernah bagitau kot ^^, yee ~ :D

      Delete
  2. selamat hari tua. semoga umur bertambah dan ibadah bertambah semoga Allah terima segala amal ibadah. amin. sorry kalau terlambat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :) In syaa Allah and ibadah yang penting istiqamah :)
      Aamiin .. terima kasih ya ... ^^,

      It's okay :)

      Delete
  3. Selamat hari lahir1 semoga panjang umur dan murah rezeki.. Amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks !! :D
      Semoga cikgu Fiq juga panjang umur dan murah rezekinya ... aamiin :))

      Delete
  4. Selamat Hari Lahir, dear~ semoga panjang umur, murah rezeki dan di rahmati Allah selalu.. aamiin~ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih,sis !!! Aamiin ... you too ye :)

      Delete
  5. Semoga umur yang semakin pendek ini berkat dan sentiasa dimurahkan rezki yaw In..! :) maaflah tatau..huhu..kecewa gak lambat -.- hehe
    semoga cepat dapat jodoh ye.! hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo ! thanks !! XD hahaha ,tak pe la , hehe :)

      Thanks jugak ! Awak pun ya ~ diberi keberkatan,murah rezeki dan cpt dpt jodoh ! ><''

      Delete
  6. salam.. saya follow blog awak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam :)

      Terima kasih,sy follow awak jugak ^^,

      Delete
  7. hai,selamat hari lahir ya.semoga berjaya dalam hidup dear ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi :)
      Terima kasih ... aamiin ~ you too ^_^ ~

      Delete
  8. Salam..Selamat Hari jadi Amore Volta!! Moga panjang umur n murah rezeki ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam :)

      Terima kasih ya Azwar Syuhada !! :D Aamiin,you too ya :)

      Delete
  9. selamat hari jadi kak in... saya mendoakan kak in supaya mendapat keputusan yg terbaik dalam spm. amin. \

    # kak in.... birthday kita april jugak... coming soon! hahaha =>______________________<=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dik :D
      Aamiin,terima kasih bebanyak yea ! In syaa Allah .. ngee~

      Ye ke ? Brp hri bulan ni ? Tak nak ketinggalan XD kihkihkih,seepp !! Sweet April <3 XD hohoho

      Delete
    2. yeah kak in.... Aries girl! go go go gambate!!! hakuna matata!!!!!! takpe kak in nanti kita tulis dekat blog bila hari jadi kita

      Delete
    3. btw kak in.... lagu yg kak in recommend kan sedih sangat... mengingatkan kita dekat kenangan dulu. huhuhu serious rasa nak menangis

      Delete
    4. Hehe,oukay ~
      Alolo...jgn sedih-2 :) hehe ... mulakan hidup yg baru dengan melihat pd masa hadapan . Kihkihkih

      Delete
  10. Happy birthday dik :) Sweet 17.

    ReplyDelete
  11. happy bday to u :)



    saya masuk utusan.. jom tgok :)

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir dik.. moga di panjang kan umur, kehidupanmu sentiasa diberkati Oleh-NYA.. amin.. :)

    dah besar dah dia.. dah blh tawen dah.. :p Oooppsss..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ! Aamiin :) same to you ya sis ^^,

      Hihi .. ;P

      Delete
  13. Happy Birthday In :) . May Allah bless you with health , success , happiness and loves . Sorry lambat . Hehee . Dah jarang onl blogger dah :) . Btw , HAPPY BIRTHDAY AGAIN TO YOU ^^ ♥ ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks !! :D
      Aamiin... you too :)
      Haha tak pe ..yeah,okay ~ ^^, THANKS AGAIN .. ngee ~ <3

      Delete
  14. lama sys xdtg blog ni..rindu..selamat hari lahir dik..semoga sukses untuk spm this year..good luck:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe .. terima kasih sis !! :) In syaa Allah,aamiin ~

      Delete
  15. Sanah Helwah buat In. Moga dlm redha Allah sentiasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukran :) Aamiin .. semoga kita berada dalam keredhaan Allah ...

      Delete
  16. happy birtday awak..semoga panjang umur n dimurahkan rezeki..yeayy!kita April Girl lah..17 april bfday kita plak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you!! :)) same to youu ..aamiin ~
      Oww,wait for my wish XD hehe

      Delete