Monday, April 22, 2013

Surat Daripada Sahabat

Assalamualaikum

Tak lama dulu,In ada belek-belek 'laci kenangan' In.. Sebenarnya waktu tu sebelum baca subjek sejarah. Untuk mendapat 'mood membaca sejarah' , In pun nak la kenang kembali sejarah kehidupan In dulu. Dalam laci kenangan tu macam-macam ado ... Kebanyakan buat In menangis. Eh,tangisan kegembiraan tu. In pernah teringat,pada waktu tu...kenangan itulah yang begitu perit. Tapi bila kenang kembali,kenangan itulah manis. Wuuu... so guys,jangan begitu layan perasaan perit korang terhadap orang lain. Sebab selalunya,bila kita kenang kembali ia jadi sesuatu yang manis. Entah bagaimana... Mungkin kita ketawa kecil .. dan berkata ... "betapa tak matangnya aku dulu" ... "betapa kurang hajarnya dia,tapi sekarang waaa...terbaikkk!" CONTOH...CONTOH... manusia berubah kan ?  Berilah peluang kepada orang untuk berubah. Takut-takut dendam kita ni membuatkan dia tidak boleh berubah ke arah yang lebih baik... Eh,pengenalan begitu panjang daaa..... =='' merepek sampai mana tatau. Kihkihkih ^____^

Okay,mula-mula surat ni daripada seorang sahabat yang In kenal sejak sekolah rendah begitu lama dahulu. Cewwah ayat kau In ! XD Surat ini diberi ketika hari jadi In tahun lepas maybe ? Dia segan nak wish,lalu memberi surat. Siap ada beberapa 'posmen' tolong pass kan sehingga jatuh ke tangan In. Hewhew ~

Mr.WEAK and SMELLY :P

Nazmin...~Happy Birthday~Have a long and happy life.Be happy always yar...Sorry if I got do anything wrong to you okay...All the best in your life.

Touching giler mamat ni. Selalu touching. Kalau happy,terlebih pulak. Kihkihkih ... Tapi kalau dia sedih,memang betul-2 sedih ==''' Memang dia feel habis-habisan apa yang dia rasa... Hahaa :)
P/s kapur yang dia baling dekat In,In amek and simpan ...tapi TERhilang ;(( Agak-2 ibu In terbuang tak ? Nampak dekat atas meja dalam bilik. Hahaha... rugi je kalau hilang. Kenangan tu !!! ><''

Dan ini pula surat daripada seorang sahabat In yang In kenal sejak form 1. Kami memang kamceng !!!! Apa-apa pun kongsi sama-sama,buat sama-sama...merapu bagai sama-sama. Huahuahua... Dear,remember P KECIK dan P BESAR ? OMG !! harap-2 tak de siapa faham, kalau tidak MASALAH BESAR! ><''' hehe... Peace peace ! Dia beri kepada In surat ni melalui seorang kawan. In tak dapat jumpe dia,so dia berikan surat kepada In. Dia pergi ke MRSM,so terpisah lah kami semasa form 4 ! Iskiskisk... rindu serindu rindunya ... XD Ni surat pencetus semangat ni ! Jom,In kongsikan !!!

Assalamualaikum. Hai Nazmin... M (huruf pada nama permulaannyanya) ni..Rindu kat hg. Aku reunion dengan geng kita yang lain :P Jeles x? kehkeh.. Hg belajar elok2 tau,jangan putus asa,kuatkan azam hg.Nanti kita sama-sama jadi doktor tau! Wey,simpan tau kertas ni. Nanti aku nak beli nombor celcom. Maxis macam cekik darah. Meluat aku.Hg pun tukar celcom gak. huhu.. aku nak bawa fon lagi kat asrama

HAHAHA... XD Mula-2 terharu giler,menangis. *semua nak menangis* =='' ... Biasalah,perempuan ;P
Lepas tu part celcom maxis bagai tu jadi ketawa besar pulakk... In memang dari dulu nak beli number celcom sebab ada 2 phone leh guna ! Tapi hajat tu sampai sekarang tak buat lagi. Malaihh...huahuahua... Dan ayat "aku nak bawa fon lagi kat asrama" tu memang lucu. Tak serik-serik lagi walaupun kena rampas sekali. Hehehe... Miss M , jangan mare tau ku kongsikan bersama orang lain XD . Surat yang paling unik pernah ku terima !!! Hihi ......... ~ Muahmuah ! >____<'' ^___^ ~~~

Ada lagi surat-2nya ... Eh,korang kan kalau ade orang kasi surat ni semua jangan buang!! Sayang tau,kenangan ni... Indah sesangat. Inilah berharganya surat-menyurat berbanding dengan guna teknologi sekarang macam whatsapp,text semua ni ... winkwink ;)  Serius,kalau baca lagi sepuluh tahun akan datang semua,pasti best !!! In tau,mesti korang semua pun ade punya ! Tak ke ? Heheee .. okay,take care semua. ^_^

p/s Post seterusnya,sambung dengan ilmu yang bermanfaat...in syaa Allah :)

:: NN ::



18 comments:

  1. betul~! surat-surat zaman dulu(konon) sangatttt bermakna., ehe banyak kenangan., rasa sayang nk buang,. akk sampaisekarang simpan surat 'peminat' waktu tahun 4.. haha peminat lah sangat yea.. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. alaa,sis comey ~~ peminat letteww .. ;))

      Delete
  2. salam In =)

    amboi..trngt plak yaya dlu time sek..bnyk jgk surat2 ni..hehe
    tp da buang...huuu kecik2 dulu..pndai da men surat2 ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam :)

      Hahaha...kenangan tu,nape dibuang..sayang pulakk..hee

      Delete
  3. Pyka pon rajin smpan jugak surat2 dri kawan2 .

    ReplyDelete
  4. as salam , blogwalking here jom join , ni first segmen :)

    http://cokielatmaness.blogspot.com/2013/04/segmen-i-love-you-mom.html

    ReplyDelete
  5. awk... klu sy hntr surat gitu nak..?? :)

    ReplyDelete
  6. saya jarang buka n baca surat2 lama, tapi sgt suka belek photo album utk tatap gambar2 lama, kiranya mengimbas kenangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,,waktu bce surat-2 ni..ade jugak belek-2 gambar lama-2 :) Rindu sangat-2 dengan hari-2 tu :)

      Delete
  7. Srt kenangan dr mmber akak xtaw xsimpn ktne...nk try cr balik lah sgt nostalgik gituh

    ReplyDelete
  8. olololohhh. aqis pon ad yang, surat2 cmni. aqis smpan dlm kotak. bila aqis rindu, aqis mesti tgk balik :')

    ReplyDelete
  9. lagi sweet surat zaman dulu2 dari skunk ni..:)hehe

    ReplyDelete