Tuesday, March 26, 2013

Secret

Assalamualaikum

Hi semua,sihat ? Hari ni In nak kongsikan satu cerita Cina berjudul Secret . Cerita ni tak lama,1 jam lebih je... Kenapa In nak kongsi ? Saja ;P ~~~ Cerita ni boleh la ~ untuk isi masa yang korang tak tahu sangat nak buat apa,tengok jea cerita ni. Hahaha .. yang pentinggg,dalam cerita ni pemain piano sungguh hebakk hebakk belako ~ Ok,tak tahu lah bahasa apa tu. hihi~

 Best Asian Film ni !!! Hahaa,jadi ada la juga sebab kukuh kenapa In nak kongsi. Hihi... Lagu mula-2 dia tu seramm gak ah .... Jangan baru dengar lagu awal-2 tu dah tutup. Bukan citer hantu ni ... Bukan-2 ~ Citer ni unik tau... Tengok sinopsis pun belum tentu korang faham atau dapat imagine ... Haa,ni lah full movie ada subtitle lagi ye ...sila bagitau kalau In silap. Hehe....

Ni part Jay Chou dengan seorang ni battle... Battle main piano. Daebakk ! XD

Cerita ni ada unsur kelakar,sahabat,keluarga dan cinta dari segi penilaian In. ^_^

.
.
.

Sebenarnya tak la berapa surprise dah untuk In bila tengok cerita ni sebab teacher In pernah cerita sikit mengenai cerita ni dekat In. In dah main 2 lagu dah dalam cerita ni. Heheh ... dua-2 yang lagu duet. Sekarang In terpikat pulak dengan lagu Dandelion's Promise... kebetulan jugak In suka bunga Dandelion ... seriously,suka sangat... Suka tiup bunga tu ... ^_____^ ~ 


Sedap la lagu ni ... tatau la bagi korang ~ Hahahaaaa ... In kalau lagu Cina ni,entah nape mudah sangat nak suka .. kihkihkih ~ Ada versi piano,indah sangat tau :) Teringin nak main ^^,

Ah ya,sekarang ni In main Clementi Sonatina Op.36 No.1 in C Major. Haa,mula-2 In pun tak tahu akan kewujudan jenis macam ni ... Nanti In cuba kongsikan apa tu Sonatina dan Sonata. Agak berbeza la kot :) Hihi ^^, Daa ~

p/s Slip keputusan Ujian 1 dah keluar ... In dah tunjuk kat parents and parents gembiraaaa XD Alhamdulillah~ Mak In kata,'aii pelik ni terus tunjuk ..selalu kena minta kalau tak nyorok ja" XD hahahaa :P Mana ada,In tak pernah nyorok-2 ni... Kalau bagus ke tak bagus ke tunjuk jea ... hasil usaha :) Mak In bergurau je tadi tu... jangan anggap serius pulak ! Heheh ^__^ ~ Nak tingkatkan usaha lagi untuk periksa Mei ni pulakk !!! :D

:: NN ::

18 comments:

  1. esok nak try tgok la...mcm best je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi,try la :D tengok jangan tak tengok ^^v

      Delete
  2. thnks in.. ! huhu, hanna emg tengah tak tahu nak buat ape cuti3 nie.. hee, kne tengok nieyh! :D

    ReplyDelete
  3. baca sekali..terus search nk download.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa,ada ayat In yang boleh meyakinkan pembaca ke ? Hahaha ... Semoga cerita ni dapat mengisi masa sis dengan baik XD ngeh3

      Delete
  4. dalam banyak-banyak peralatan muzik kita paling suka tengok orang main piano...sebab suka tengok jari orang mainkan piano.

    bunga dandelion selalu kita tengok dalam animate... bunga tu selalu tumbuh kat mana erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh :)

      Bunga dandelion ni sejenis tumbuhan liar :)

      Delete
  5. Insha-Allah tengok . Sekarang line tak laju ;)

    nice sharing .

    ReplyDelete
  6. salam In =)

    eh besh ke citer ni..xpe2 nti yaya tgok..btul ke besh ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam ..

      Best la kot :) Lain org lain pandangan dan cita rasa ><''
      Hahaha , nama pun Best Asian Film !! :)

      Delete
  7. Salah satu movie fav ever saya. Love JayChou dekat sini bebanyak.

    Mari join sini. ^^ Best!!

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/giveaway-topup-pearlcholic-birthday-by.html

    Thanks!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah pernah tengok yea ? :) Hahaaa .. yea yeaa

      In syaa Allah :)

      Delete