Thursday, March 14, 2013

Le' Back

Assalamualaikum

Hello there ! Haha,syukur alhamdulillah ... selesai juga examination kali ini . Cewwahh,ayat kemain . Betul-3... bersyukur sesangat setelah menghadapi pelbagai rintangan,dapat juga jawab semua subjek kannnn . Susah senang biasalah ~~~ Tak mau cerita ! :P Yang pasti........... ini ialah permulaan . Ceh ceh >_<

Okay,In dah habis singgah sana sini ... Alhamdulillah ... Maaf kerana kelambatan In untuk menjenguk korang. ^_____^ ~ <---buat muka tak bersalah . Hehe

In nak tanyalah,kalau tetiba orang text korang atau whatsapp ke ... Dia tegur korang entah muncul dari dunia mana. Hewhew .. Korang tak kenal pun...dia kata no.korang ada dalam phone tu.Sebelum ni kawan dia ada guna no.tu.Dia baru sedar no.tu apabila melihat foto seorang perempuan di whatsapp. Tapi kan masalahnya tak ade pula nama korang,just nombor. Sadis. Haha .. Bukan itu yang  In fokuskan. Yang In nak tanya,kalau dia nak berkenalan,sudikah korang ? Especially perempuan lah. Yang tegur tu lelaki. Kacak wokkk ;P Haha . Betul,kacak. Maybe,dalam gambar tu la. Haha. Gambar whatsapp dia. Haha. Tempoh hari situasi di atas In hadapi. Sebenarnya kalau orang tu,yang sebelumnya guna nombor lelaki tu,ada nombor In...pasti In ada nombor dia juga. Tapi tapi In tak de nombor tu dalam phone. Hmmphh,tak kan la mamat tu nak tipu? Motif ? Mana dapat no.In ? So ada logiknya juga kenyataan dia. Anyway,dia kata nak berkenalan dengan In. Tapi In menolak dengan baik. Namun In kalah suku jalan. Hahaha... lepas tu alang-2 time exam week kan.. tengah baca Bio pulak tu... In kata la In tak free waktu tu and nak study. Dia pun kata okay all the best and all ~~~ Fyuhh,terlepas jugakk ! Haha . Exam In dh habis.. Kalau dia tak tegur-2 baguslah .. Tapi kalau dia tegur,In buat keputusan untuk cakap dengan dia lagi sekali (whatsapp) untuk cukup sampai disini sahaja. Ceeeeyyyyy -____- ayat . Bukan apa,In tak berapa berkenan berkenalan dalam teknologi maya ni. Faham tak ? Dunia maya la... terutama berkaitan dengan phone. Seram lah ~~~ Tetibe je text,whatsapp..In tahu,itu juga jalan untuk eratkan lagi silaturahim kita dengan orang lain dan menambah kenalan. Tapi biar bertempat. Tempat yang dijamin selamat . Kita tak tahu keikhlasan seseorang untuk berkawan dengan kita melalui alam maya. Diorang boleh je tunjuk baik. Ye tak ? Tapi kalau kita kenal seseorang melalui dunia nyata ni,terjumpa ke ape. At least,kita boleh la menilai secara berdepan jugak kan sikit-2 .. tengok cara dia bercakap bagai,kekadang kita boleh juga agak keikhlasannya. Jujur,kalau perempuan In tak ade masalah. Tapi kalau lelaki,tanpa berfikir panjang In akan menolak. Demi keselamatan dan ketenteraman jiwa. Haha. Facebook,twitter,blog semua ni lain. Ia umum dan kita juga boleh selidik sendiri melalui cara diorang bergaul dengan orang lain di Fb,twitter,blog sume kann .. tapi tidak dengan phone ~~ Setuju tak korang ? Huhu ~~~

Anyway,exam dah tamat tetapi tidak untuk result. Haha . Oh nononooooo ~ XD Jujur In tak berapa takut sangat la. Sebab In dah cuba dan berusaha sebaik mungkin and i've tried my best ~ Tawakkal je .. ^_^, Apa pun agak terkilan sedihnya kalau BM BI AGAMA tu tak dapat A . hahahaha .. Subjek cemtu kalau tak dapat A agak tertekan sedikit XD Ye la,subjek lain boleh faham tapi kalau subjek cemtu,aduiiyai ~ Sedih-3 kalau tak dapat A . haha .. Apa pun macam In kata,dah cuba yang terbaik and berserah kepada Allah :D

Okay ! That's all untuk kemunculan kembali In di blog XD Hehe .. see you soon on the next post ! :D

p/s maaf kekawan tak dapat join kem pengakap di Gunung Jerai peringkat Negeri . Baru habis exam,memang waktu terbaikkk ah nak bercamping ni .. Tapi cikgu bagitau agak lewat dan In tak sempat nak bersedia dari segi fizikal dan mental ~ Padahal,In memang patut pergi sebab In dah ada pengalaman camping di Gunung Jerai dulu.... kenangan bersama korang time tu memang terbaikkk la.. ahh nak nangis pula ingat balikk .. huhu .. dan kenangan bersama pacat pun tidak ku lupa. Otototo.... XD Memang rasa rugi tak pi but what to do ~bukan salah cikgu jugak,pihak berkenaan pun inform kat cikgu lambat.. Haa ~ tak pe ah,korang enjoy and take care .. Tengok siapa jadi mangsa pacat tahun ni XD Huahuahua ~ ;D

:: NN ::

6 comments:

  1. salam In..=)
    Alhmdlh..selesai dah ye =) smoga dpt reslt yg baik jg..mudah2an ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam :)
      Yep ! Heee ... aamiin ^^,

      Delete
  2. Alhamduliilah dah selesai., all the best, In.. ^^ pasal yang lelaki tuu., pernah jugak kena., tapi rupanya yang kacau tuu kawan akak jugak., hehe layan jea laa., kawan sekelas., tapi sampai sekarang masih contact.. tapi masih berkawan., hehe ^^ sebaiknya yang kenal di dunia nyata.. daripada dunia mayaa.. banyak penipuan., hehe mintak2 lahh di jauhkan kan..? ^^ apa-apa pun., akak doakan In dapat result yang baik., ^^ cemerlang.. gemilang.. terbilang.. ecewahhh~ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yah :D Thank you,sis! Kalau kwn sndri tak pe kak,ni org lain dri keyell... hahaha Good then :D
      Ye ..thanks again sis ... heheeee

      Delete
  3. blajaq sungguh2 na.. nnt dah keja elok meh la dtg minang.. :D

    ReplyDelete