Saturday, February 9, 2013

Kepercayaan

Tahu tak?
Kadang-kadang kita rasa
Adakah orang menyayangi kita?
Pernahkah orang mengambil peduli terhadap diri kita?

Kadang-kadang
Kita tertanya-tanya
Akan sesuatu
Yang tak patut kita sangsikan

Kenapa?
Kerana percayalah
Ada sahaja orang menyayangi kita
Ada sahaja orang yang mengambil berat terhadap kita

Tetapi
Kalau tiada sekalipun
Kenapa nak resah?
Kenapa nak sedih?

Ada sahaja yang melihat kita
Mendengar kita
Melayan kita
Sungguh menyayangi kita

Kenapa kita tak nampak?
Betul kita tak boleh melihat
Namun kita dapat rasakan
Dalam setiap masalah kita

Kita dicuba kerana disayang
Kita sakit kerana diambil berat
Masih tertanya?
Apakah ini?

Ini bentuk kasih sayang
Ini bentuk penjagaan
Allah SWT
Kepada kita

:: NN ::

| Senyumlah selalu,yakinlah bahawa Maha Pencipta kita sentiasa ada buat kita. Bersyukurlah atas segala apa yang berlaku kepada kita. Percayalah,apa sahaja yang berlaku,yang ditimpa kita pasti dengan izinNya. Sesungguhnya DIA Maha Mengetahui akan kekuatan kita. Tetapkanlah hati kita bahawa apa sahaja yang berlaku ada hikmahnya. Tanyalah kepada diri. Dimananya Iman kita? Ketuk sendiri dan jawab.Kurang atau lebih berusahalah tingkatkannya :) |

Salam sayang daripada saudaramu semua ^_^

20 comments:

  1. Allah sayangkan semua hambaNya walau apa pun kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul :) jangan bagi Allah murka kepada kita ...

      Delete
  2. Allah juga maha pengampun...

    btw, i follow u...

    ReplyDelete
  3. sakit klu org kite syg musnahkan kepercayaan kite... huhuu
    hehehe
    **dr. watson ade kt sini? hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun.Jadi,jangan mudah memberikan kepercayaan kita 100% walaupun dengan org yang paling kita sayang :)

      Dr.watson ade kat umah dia sendiri XD Hahahaaa :D

      Delete
  4. hye4..bwu stat bercuti.. :)
    kepala botak kulit itam.huhu..
    nice on btw.. :)
    bende ue bukan kadang2 bg sy..tapi slalu.huhu
    tp igt..optimis dan hidup anda akan gumbira :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kuasa 5 XD Owwww,cemna PLKN ? Buat la post,cite-2 sikit ape yang ada kat sana XD Best pe ? :D

      Thanks...Oh,biasalah. Nak buat macam mana kalau perasaan tu dah datang. Tapi betul,kena optimis. Ingatlah,kita tak sendiri. Ada Allah dengan kita :)

      Delete
    2. Post tentang plkn.! ouw yeah.akan menyusul..
      best ke.? time at sane siyes tekanan..tapi membuahkan kemanisan especially bile menang sume pertandingn setakat niy ^_^

      Delete
    3. Jyeahh ! :D
      Mungkin best,tak tau. Tu lah suruh story morie XD
      Waaa,syok la tu menang semua pertandingan ! Terer2 ! :D pergi PLKN dekat mana ? :)

      Delete
    4. bolela..terbayar segala tekanan buat mase niy..
      dapat at gambang,pahang..

      Delete
    5. :) hidup kalau happy terus tak rasa best. kadang-2 kalau ada naik turun baru seronok . heheee ... I see,okay :D

      Delete
    6. yeah..totally rite.. :)
      cuti niy rancang buat ape j ?
      spm acane..?

      Delete
    7. Cuti ni ? Homework,hafal oral and lisan dannnn study untuk this coming exam !Rehat 2 hari jap ><'

      SPM masih jauh namun masa cepat berlalu kan ... Hahahaa,in syaa Allah akan persiapkan diri dengan baik ^^,

      Delete
    8. gudluck yaw.! naik niy ade exam ape ? ujian bulanan eak..
      bnyk2 la wat latihan..insyaAllah membantu..
      tampal target at loker,pintu biar ari2 nampak bia senang dpt capai targetny tu nty.insya Allah

      Delete
    9. Mekasih !! :D a'a,ujian bulanan lah kot ><'' kih3 ~
      Alright,terima kasih atas nasihat dan cadangan yang diberikan . Semangat ! XD

      Delete
    10. good luck SPM... ^_^
      tiba2 saja saya ni mengganggu.. minta maaf....

      Delete
  5. suka dgn kata2 perangsang ni!!!!
    kita perlu sentiasa percaya bahawa Allah S.W.T sentiasa bersama kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah,terima kasih .. Betul. Kita tak akan rasa kesepian dan tak mudah berputus asa ^^,

      Delete