Sunday, June 16, 2013

Anu Is Unknown

Assalamualaikum

Hi! Errr,tajuk tu memang peliks. Boleh kata mungkin yang datang berkunjung baca je tajuk tu macam loqlaq. Aihh,In bukan macam tu. Haha. Macam ni,ada la cerita dia.

Tadi kat sekolah,kelas In belajar tajuk Variations waktu Mathematic. Cikgu ajar punya ajar sehinggalah cikgu menyebut perkataan 'anu'. Kawan In kat belakang tu gelak. Perempuan. Cikgu In yang berjantina perempuan tu pun kata, " I don't know erk,why when I say anu anu ...students will laugh.Actually,apa maksud dia?" Lebih kurang cemtu lah kata cikgu In. Hahaha ... Lepas tu dia sambung la tanya apa maksud anu tu dan In mula-mula tak gelak pun. I thought cikgu salah sebut ke apa tapi can hold on la gelak tu. Haha. Tapi last-last cikgu asyik sebut je terus banyak kekawan dalam kelas gelak lagi termasuk In. Haha. Teacher kata,eh you know tak anu tu maksudnya unknown. Unknown is in English but anu Bahasa Melayu.Kami pun macam "betul ke cikgu ????" Hahaha. Cikgu kata yes,betul. Anu tu unknown la.. Mesti korang faham punya kan unknown tu apa? Semua belajar mathematic tak silap In :3 ... 


Then cikgu tanya,what is anu yang korang duk gelak tu. Cikgu kata lagi,the boys serious je,diorang pun tak tau. Hahaha,kami kalih tengok diorang and ye la !! Diorang tak tau ... kami gelak la... haha... lepas tu cikgu tanya salah seorang pelajar lelaki dalam kelas tu , "eii,what is anu?" lepas tu In terus kata "cikgu!!!" Hahahaa ... Cikgu terus pandang In and kata "ohh,lelaki punya tu ah ?" In and kawan In angguk kata "haa..." Hahaha.. Lepas tu cikgu kata "uhhh,let's continue okay." Hahahah .. budak kelas gelak.Aduii,cikgu tak tau,bebudak lelaki kelas In pun tak tau.. Bebudak laki kelas In tu semua non-Muslims. 3 India,2 Cina and 1 Siam.Tak percaya jugak la diorang tak tau atau buat-buat tatau. 

Apa pun,In nak cakap kat adik-adik ni...kalau dalam kelas Math cikgu ada guna perkataan "anu" tu sila faham itu bermaksud "unknown". Anu tu bukan satu maksud je ,okay ? :) Nampak sangat cetek lagi ilmu kita orang dalam B.Melayu ni. Hmphh... Itu je yang In cuba sampaikan :)

:: NN ::

14 comments:

  1. yeap. sis penah blajar dulu.. bunyi memang pelik. haha but true, "anu" is unknown. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah,cikgu Math In tu memanh kelakar org nye...
      Apa pun,tambah ilmu hari ni walaupun dalam kelas Math.. alhamdulillah :)

      Delete
  2. Cikgu tu muda lg or da berumur? Best blajar addmath, rindu nk wt latihan stiap hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah berumur dah :)
      Haha ..wah mesti terer am ni ..~

      Delete
  3. hahaha...macam adik nie....cik akak tumpaang gelak je...
    cik akak dah follow adik balik...
    study betol2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...
      Oh,terima kasih ... do keep in touch ye cik akak ^^,
      Okay :)

      Delete
  4. ahhaha..dulu masa akak sekolah mcm tu jgk situasi nya..gelak bila cikgu sebut 'anu'..hihi..oh! kak pun baru tau anu tu unknown..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee,kann ... tapi In mula-2 steady je tp bila banyak kali cakap,kekok juga. Hahaha

      Delete
  5. hihi.. memang kelakar la cikgu tu.. akak pun baru tahu hari ni anu tu juga bermaksud unknown dalam istilah maths. thanks bagi tahu ya..

    ReplyDelete
  6. first time saya dapat tahu anu tu bermaksud unknown dlm BI. Kat sabah, perkataan anu tu seringkali digunapakai, conmtohnya.. tanya itu si anu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,kat sini pun selalu jugaaa kalau kita tak tahu nama orang tu ke ape.. contohnya

      Alip:Mat,sape tolong hg time jatuh motor semalam?
      Mat:Err,alaa anuu ..anu...anuu tuu..

      Haha,kan ? :D

      Delete
  7. tp orng kalau dgr anu je, mesti otak fkir lain kan..haaiss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tengok orang :D Kalau In,In tak terfikir tu..tapi bila dengar orang gelak je,dalam hati kata "haa,faham" Haha .. ^^,

      Delete