Monday, May 25, 2015

Foundation Story : 2nd Sem

Assalamualaikum

Ni haooooo guysss! Howowyouuuuu? ^_^ This is my 2nd sem story! Keep calm and read >_<

Ia bermula pada bilik 1A-01-1X. Bilik tak jauh sangat dengan bilik yang lama,yeay! I love the spot! And paling best bilik pada 2nd sem ni bebetul depan modem WiFi. Laju bebenor la WiFi itewww awok :P Flashback hari-hari sebelum nak jejak universiti pada 2nd sem. Keputusan bilik mana dah boleh check secara online. In kan ada group dengan roommates lama. So I started tanya dah check? Bilik apa? Tingkat berapa? No.berapa? Sort of. Anddddd TARAAAA... In sama dengan salah seorang daripada roommates lama iaitu Natasya Hudson! Eh eh Natasya Izzati si TESL-ian :P. So kembali kepada masa mendaftar. In sampai ke bilik paling awallll... Bosan bebenornye. Dah siap unpacking tapi tak de siapa lagi yang sampai kan. Hmmmm bosangg sungguh. Whatsapp la si Natasya tu. Tasyaaaaa awakkk kat maneeee. Katakannn awak kat maneeeee... Hahahaha. Natasya kata kejap lagi dia sampai, dan minta maaf dia terlambat. Huh :P Hahaha. Time chat dengan dia, ada seorang ni masuk... Dengan banyak barangnya X_X. New face! TESL-ian!!! OMG kali ni Natasya ada geng TESL dalam bilik! 1st sem dulu dia sorang je, lain Prelaw :P. Namanya Syazwani Salim dari Johor... Memula ingat dia ni jenis sopan malu-malu gitu. Cheh tak ghupenye :P Jangan mare,hahaha. Dia sampai2 berkenalan jap. Dia nak kena keluar balik. Dia kata 'Nanti saya datang balik ye!" Cheh, ku sendiri lagi....tapi time tu sempat roger-roger Natasya kata roommate kedua dah sampai and bagi la info2nya. Muahahaha. Macam spy lak. Tak lama tu Natasya sampaiiii... Haaaaaaaa akhirnya ku tak sendiriiiiii... THANK GOD! Mereputsss gueh tunggu mek ni lelama. Hihi. After awhile dah ada 3 orang dalam bilik. Sampai ke malam sikit tertanya-tanya siapa la lagi sorang!!! In berharap budak prelaw! Knockkkk knockkkk ketukan pintu. Jengggg, she...is... Syakira in the housee yooo! Kiera from Ganu Kitewwww... Terengganu. Dia dulu bilik depan In je. Selalu juga ketuk pintu bilik In nak pinjam notes ke kamus ke daripada Hawa. Dia 1st day, sesampai dah banyak cakap. Happening ar ada dia ni. Lawak sungggohhhh dia ni. X'D 1st day dah tanya apa yang kitorang tak suka. Kitorang pun tanya dia gak. So we will behave in syaa Allah. Menjaga dan menghormati antara satu sama lain. Itu yang penting untuk kemakmuran bilik! In selalu keluar dengan Kiera. Gi mall. Keluar makan. Tengok wayang. Sebab Natasya dah buang kita lepas ada abang romance. Opsss. KIDDING! :P Hahahahaha! Jangan mareeee. Kitorang banyak gila-gila juga sebab Wani tu gila-gila :P Kahkahkah! Virus dia dijangkiti. Tak de penawar X'D. We share stories. Minta pendapat ke, luahkan perasaan ke, bincang ke, gelong-gelong...sume togethergether. Alhamdulillah. I love them so much :) Miss them. 

Mengorak langkah keluar bilik, pergi kelas. Cheh, kali ni kelas 5 hari seminggu. PACK GILA. Penat. Sehari je balik kol 5. Lain sume kol 6. Tapi Jumaat opkos awal la, kol 12.30pm kot. Paling malas kelas ELC. HAHAHA. Tuhan sahaja yang tahuuu kenapaaa.... X'D . Paling stress kelas ELC. Tuhan sahaja yang tahu kenapa X'D . Favourite lecturer MADAM NORIZAN. Ya ampunnn... she's so nice and adorable. Like a mother to me! To all of us! Beliau ajar Ekonomi. I respect her THISSSSS MUCHHHH... (uncountable) Hahaha. I LOVE HER AND I MISS HER SO MUCH. (uncountable). Ekonomi tu serius bosan dan mengantuk. Memang kekadang kelas dia ngantuk but somehow she managed to make it interesting by time to timeeeeee! And she said that my class, beliau suka sangat ajar kelas In and love to see our responds! Beliau ajar tak guna SLIDES! WHICH I AM SO GLAD. Beliau menulis kat whiteboard. Bercerita. Relate ekonomi dengan kehidupan to make it clear and senang ingat. Like every week akan ada kuiz so that we prepared. So time final tak struggle banyak untuk ingat sebab selalu revise untuk kuiz and test! Cara beliau mengajar sangat berkesan dan terbaikkkk! Sesiapa yang dapat beliau amat untung! TBH, memula memang beliau macam strict, garang ke ape but actually beliau tak pun! She's so sweet and nice. Hahaha. Yes, she loves to shoot people,beware of that :P BUT itulah menjadikan kita lebih berdisiplin dan berfikir sebelum bercakap. And to stay positive! Task paling best time 2nd sem was DEBATE ! Arghhhhh, I just missed the moment, the feeling. Best wooohhhh debate. Memang sebelum hari nak debate tu tak tenang. Nak cari point, hafal point, get ready, nak nampak yakin but once dah masuk arena debate tu...cheh...terus berubah mode as a debater! Tampil yakin and fight fight fight. In time tu pihak government and we won >_<''' Bila ingat balik time debate, geram sangat rasa dengan the third speaker from the opposition si Syahiddin tu :P Cam nak carik-carik dia. HAHAHA KIDDING. ACTUALLY NAK TEMBAK DIA. HAHA. >_<''' Bestnya pengalaman tu. Alhamdulillah. Terima kasih MADAM HJH MARINA (DATIN). Somehow, your style of teaching menambahkan keyakinan saya dan buat saya lebih berani and mengenal kekuatan dan kelemahan diri. I'm just so glad. Alhamdulillah. I am so thankful. Alhamdulillah. Of course there will be a lot of assignments and stressful times...but just bear with it. If you wanna cry just cry and be strong again. Fight till the end. Tak tipu, there was a moment In sangat down and somehow stress yang amatttt ya Rabb! I cried a lot. Mengadu a lot dengan kawan sorang tu. Sampai tetiba called In kata dia kat UiTM. :P Awwww sanggup drive ke UiTM lalalalala :P... and ada moment In tak tahan dengan assignment dedekat final. Nak study tak boleh assignment tak habis. Tidur lambat. Tekanan demi tekanan. Sampai keluar bilik kawan and menangis di koridor sesenyap. Orang lalu, buat tak malu nangis. Dah okay, masuk bilik kawan balik sambung buat kerja. Tapi menangis lagi sekali sebab kawan tanya 'ok tak?' Hahahaha. Ada yang suruh In balik bilik and tidur. But I just can't. Part In dah selesai but In nak tunggu kekawan siap juga. Soooo yeah. Ada moment edit assignment banyak kali. Letak itu letak ini. Cari dan cari bahan. Letak sampai Madam tak dapat tanya satu habuk soalan pun. HAHAHA. Sebab Madam tu suka tanya soalan time presentation. And esoknya kitorang present and guess what penat lelah kitorang beberapa hari itu membuahkan hasil apabila group In dapat markah paling tinggi and Madam pun terdiam seribu bahasa time kitorang present sebab tak de ruang Madam nak tanya. Hameekkkk... Semua kitorang letak secomplete yang mungkin. Kaji daripada group yang sebelum-sebelum ni yang dah present. HAHA. Alhamdulillah. Those moments indah sangat.... syukur!

2nd sem In selain nama-nama yang In sebut di 1st sem...btw, kelas masih sama. Tak tukar. LWA02A. So back to my point, nak kata 2nd sem tambah kawan yang boleh kata rapat lah juga... em namanya Aiman and Sheldon. Actually Aiman tu nak kata rapat sangat tak. Tapi kategori boleh la agak rapat sebab pernah keluar sekali and dia selalu duduk barisan belakang In. So selalu sembang2 juga, kongsi pa pe...and kekadang task ada sama group dengan dia and dia selalu nyanyi and selalu buat aku ketawa dengan cara dia, nyanyian dia and memacam lagi. Terima kasih Aime sebab bagi aku ketawa selalu dalam kelas walaupun secara kebetulan ke, indirectly ke, ape... haha.. Haah Sheldon adalah my foundation bestie! We had a serious discussion sometimes, heart to heart conversations and something like that. We shared stories. Best ah. Selalu datang paling awal dalam kelas and jadi penyelamat kebosanan In bila In TERdatang awal. 3 kali TERdatang kelas awal :( Sejam awal... 45 minit awal...sebab tak tengok jadual atau tersilap jadual...Sedihhh IKR! Dia datang, boleh start sembang menunggu masa berlalu. Lepak makan kat cafe ke ape. Hahahaha. THANK YOUUU PRINCE SHELDON! Selalu snap gambar dia dan post kat wechat In. Hehehe. He is just so cute maaa... and nice. Dia speaking teratur and clear! Likeeee it... Always looking forward dengan presentation diaaa.. Sorry I couldn't make it nak tengok you debate dulu :( I was so sad y'know!!! In tertinggal ape entah and kena lari balik ke kolej. Peh memang hari yang memenatkan ah. Hahaha. Sheldon, promise me that you will be my forever foundation bestie okayyy! Kalau tak, x nak view you main drum :PPP HAHA! Dia drummer kentalll! Talented guy! Ayuhhh Iban ayuhhh! Hehehe. Hidup SARAWAK-IAN! I am a half Sarawak-ian :P LOOOOL. Kekadang cakap Sarawak dengan Sheldon dalam group and other friends were like... 'what are they talking about???' HAHAHA X'D. Dapat group sama dengan Sheldon time forum sangat bestttt and you saved us!!! Macam mana In tak sayang dia :<< ? HAHA. Alhamdulillah alhamdulillah... What about the girls? Like I said from my 1st sem story,In bergaul dengan semua orang. Emmm till the end of our foundation, Khai tetap macam k e n a l a n HAHA... and Isaiah like my so-so friend. Hahaha... Amar pun so-so la :) BUT ALL OF THEM ARE MY FRIENDS. Tak kira rapat macam mana pun. Renggang atau awkward macam mana pun korang kawanku ;)) Selamanya, in syaa Allah. We may not be able to meet or keep in touch one day but.... I will forever remember you guys okay??? In syaa Allah.. I just love all of them :) Segala pahit manis kita bersama sudah menjadi manis manis semanis kurma ^_^... 

I think that's all nak sharenyepunnnn... Nampak simple tapi actually banyak lagi I wanna keep it as my secret memories :P Jangan jeles.. you will have yours ! Hahaha...Tak semua perkara perlu diceritakan... kannn... Kekadang lebih indah apabila kita simpan ia sendiri dengan kita. Simpan di ingatan, di hati...di jiwa raga... Ahazzz... So all the best korang semua and the next batch of LAW005 and LAW007. Nasihat terakhir seikhlas hati dan seserius mungkin adakah korang yang nak masuk ni perlu take serious dengan semua assignment dan test dan kuiz sebab itu carrymark yang amat bernilaiii... Carrymark rendah you won't be able to score,trust me. Buat elok-elok. Jangan lemah semangat. Time flies very fast. Just bear with it okay? And 1st sem buat BEBETUL. 1st sem lagi susah dari 2nd sem to me. So strikeeeee bebetul 1st sem. Jangan bagi paper fail! Just don't. Take serious tak kira core subject or not. Even LAW KPTM guna CGPA 4 best law subjects tapi JUST FOR UPU. Nak mohon biasiswa ke...UM ke...USM ke...GUNA CGPA UITM. So anggap lah korang tu LAW UITM walaupun sebenarnya korang LAW KPTM. hahahaha. Nak dapat DL sebenarnya senang. ^_^. MUET? No worries. Senang je in syaa Allah. Trust me. Cheh. Okaylah...tu je... All the best lagi sekali dan sekali lagi. Berkali-kali. Hahaha. Fi amanillah. Assalamualaikum.

p/s all in all, my favourite subject sebenarnya PSYCHOLOGY... Takkan mengantuk dalam kelas dan selalu fokus. Notes sentiasa ready. Lagi-lagi dapat Mr.Waseem. Senang faham. Walaupun susah dapat markah,HAHA. Tapi alhamdulillah final, result....dalam lingkungan A! THANKS SIR. Memang target nak A. Gila fav subject tu,kalau tak dapat A kuciwaaa la... THANKS A LOT SIR. SEMOGA BABY SIR YANG BAKAL DILAHIRKAN OLEH ISTERI SIR SIHAT WALAFIAT! Hahaha.. dan semoga SIR SEKELUARGA SIHAT JUGA. ^______^ <---bright smile!

:: NN ::


2 comments:

  1. Assalamualaikum kak in. Saya nak email akak boleh? Saya dapat sama yang macam akak dapat. And there's one senior yang nak jual her books and notes. Kalau boleh saya nak mintak opinion akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Boleh. nZ_1n@ymail.com

      Delete