Wednesday, May 29, 2013

English #1

Assalamualaikum

Hari ni, In nak share something about English . In akan teruskan , tak kisah lah Grammar or what ... In buat ni berdasarkan apa yang telah In belajar and In kongsikan. Moga-moga dapat membantu untuk improve English korang,untuk essay peperiksaan korang dan etc ... :D

Question
               Answer
Do


    Simple Present Tense
Does
Is
Are
Has
Have
Did


     Simple Past Tense
Had
Was
Were

Root word
No .... +s / +ing / +ed
To




+ root word
Do
Does
Did
Can
Could
Will
Would
Can also
Also can

Ini asas untuk B.Inggeris. Memang simple,tetapi simple ni lah selalu kita salah termasuk In jugak ><'' Teehee~ .. Tak pe,dalam proses belajar kan ? Kalau perlu example untuk ayat,bagitau okay ? :D All the best  ! 

:: NN ::

6 comments:

  1. Betul . Hohohoo . Selalu jugak silap dalam menaip -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,biasalah ~ manusia biasa,ye tak ? :)

      Delete
  2. thanks for the good information :3
    jemput baca entry lama kita tentang speaking : http://red-redmelon.blogspot.com/2012/12/at-least-weve-tried_15.html
    HIHI .

    ReplyDelete
  3. wah, terima kasih Nazmin Nazifa... boleh saya perbaiki bahasa English saya ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. La syukran 'ala wajib :)
      Yeahhh ,all the best :D
      Do keep in touch,okay ? ^_^

      Delete