Wednesday, September 4, 2013

Dah Besar Dah Aku

Assalamualaikum

" Boleh kata lepas 60 hari ni,tibanya SPM. Hmph,cepatnya masa berlalu. Nanti tak perlulah susah payah beli baju sekolah bagai. Takde nye nak kena dengar mak ayah suruh study. hahahah. Tak ade pula kan orang asyik tanya 'result sekolah macam mana ?' Hah,tak perlu juga la pakai name tag sekolah tu . Hewhewhew... Tak de spot check phone,name tag,kuku,stoking,kasut dan sebagainya. Fyuhh,kalau nak senarai panjang tau. Kemain banyak spot check kat sekolah. Hahaha. Haiz,habis SPM nak buat apa la ? Banyak list tak tau boleh lunaskan ke tak. Silap hari bulan satu pun tak buat. Hahaha. Macam tu lah manusia. Mampu merancang. hehe. Apa pun,aku dah besar dah sekarang. Huu ... kereta pun dah boleh bawa,tinggal nak dapat kereta je tak lagi. bila tu agaknya ? ;P ... hmph,nanti bila dapat result kenalah sambung study. Masuk Universiti. Jumpa orang baru dengan suasana baru. Cara belajar baru. Semua baru la gamaknya. hahahaha. Berdikari hampir 100%. Mungkin ada la sikit sebanyak bantuan kawan-kawan *masih mengharap* Haha. Ataupun kalau-kalau Universiti dekat-dekat dengan rumah saudara mara boleh ler diorang tolong apa-apa *agaknya 'apa-apa' tu apa ? :P .... macam abang and sepupu-sepupu aku lerrr... hehe ~ Dah tu,sekejap sekali zupppp je masa berlalu...mana tau ada jumpa my Zing ! Jeng-jeng-jeng ~ *unsur saspens* Haha. Ahhhh,kalau fikir jauh sangat memang tak akan habis... sampai masuk alam pekerjaan lagi. Entah ape yang akan terjadi . Pekerjaan ape lah kan. Hahaha. Apa pun aku lah yang tentukan masa depan aku. Yeah. Kena usaha !!! C'monnnn ... just 2 months lagi okay. Berkorban demi masa hadapan. hahaha .. Ya ya XD "

Hi there ! Hehe ... Tu lah apa yang In tetibe fikirkan . Iskkk...nak habis trial SPM ni feeling sampai ke SPM...dah tu sampai apa nak buat lepas SPM bagai. Buntu ni buntu . Hahaha . Ramai orang tanya "lepas SPM apa rancang ? Nak buat apa ? Where do you want to go? What will you do ?" Hahhh..seumpamanya lah. Haha... Ayah In pun tanya,In cakap i'll go far far farrrr awayyyy :P Hahaha,kononnya travel sana sini. Kahkahkah ... Tapi yang pasti reunion dengan member sekolah rendah dan sekolah menengah haruslah. Hewhew...  my Zing ? <-----itu kalau tak faham,mesti tak tengok lagi cerita Hotel Transylvania ! kan kannn,pergilah tengok. Baru tau. He he he ~ Alright ... sampai di sini sahaja yeeee :D Jumpa lagi,assalamualaikum !!! ^____^

:: NN ::

6 comments:

  1. Yeah kak in!
    Usaha ok. Turn saya tahun depan... GOGOGO!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa,yeahhh in syaa Allah ! Doakan tau !

      Delete
  2. salam..

    pkra sama selalu blaku time yaya pon nak hbs sekolh dulu..heeee
    ade masa tu, spm lum hbis pon da pkir nti nak buat reunion kat mana la,,,nak buat lepas bpe thun la..sudahnye smpi skrng msing2 senyp..huuuu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam

      Huhu,knp sepi je sis ? hahaha ...banyak betul fikirnya . Lagi satu kekadang rasa happy tak jadi budak sekolah dah,tapi timbul pula rasa rindu dengan semua suasana and kenangan kat sekolah ..huu

      Delete
  3. haii , comelnye blog . .
    siap boleh kaitkan dgn hotel transylvania ag . . Best ah citer tuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) thank you ...
      Dah tngk ye ? Hahaha,kan kan ~

      Delete